16 de gener del 2012

Capítol setanta-cinc: Vull anar a París

Vull anar a París per trobar la inspiració, però sobretot per buscar-la. Per estar sola i pensar, per tenir un motiu per no entendre res, per perdre'm i haver d'espavilar-me per trobar-me. París, la càmera, un bloc d'aquarel·les i jo. Per redescobrir el blanc i negre els dies de més sol, per atrapar tota la llum en una escala de grisos. Per estar totalment desconnectada del món que conec. Per començar el final o acabar el principi. 

Vull anar a París per la Torre Eiffel, els Camps Elisis i l'Arc de Triomf. Pel Sena. Pel Museu del Louvre, el Museu d'Orsay, el Museu Rodin, el Museu Marmottan Monet i el Museu de l'Erotisme. Pel Moulin Rouge. Per la Catedral de Notre Dame, la Basílica del Sagrat Cor, la Santa Capella, per l'església de Saint Sulpice i l'església de La Madeleine. Per tot Montmartre. Pel Jardí de les Tuileries, els Jardins de Luxemburg i el Palau Nacional dels Invàlids. Per les Galeries Lafayette i pel Teatre de l'Òpera. Pel cementiri de Père-Lachaise. I per Versalles, ja que hi som.

Vull anar a París per Napoleó Bonaparte, Joana d'Arc, Maréchal Foch, Charles de Gaulle, Maréchal Lecrec i Louis Phillipe. Per Clément Ader, Louise Braille, Jean-Françoise Champollion, Pierre i Marie Curie, Descartes, els germans Lumière, Nicéphore Niepce i  Louis Pasteur. Per Jean Cocteau, Alphonse Daudet, Honoré de Balzac, Jean de La Fontaine, Guy de Maupassant, Victor Hugo, Montesquieu, Marcel Pagnol, Jacques Prévert, Marcel Proust, François Rebelais, Arthur Rimbaud, Jean-Jacques Rosseau, George Sand, Stendhal, Jules Verne, Voltaire i Emile Zola. Per Paul Cézanne, Eugène Delacroix, Paul Gauguin, Ingres, Claude Monet, Pierre Auguste Renoir i Vincent Van Gogh. Per Berlioz, Claude Debussy i Ravel. Per Jean-Luc Godard i François Truffaut.

Vull anar a París per Amélie, Chocolat, Huit Femmes, Les Choristes, Delicatessen, Jeux d'enfants, El Perfum i Bienvenue chez les Ch'tis. Per la Bella i la Bestia i per Ratatouille. Per Midnight in Paris.

Vull anar a París per les baguettes, els croissants, les creppes, el foie-gras i el champagne. Pels locals carregats d'història i d'històries. Pels artistes de carrer i boina. Per la pluja, si pot ser; pels tolls. Per la moda i el contrast. Per la pintura. Per les fonts. Pels centres comercials. Per les cantonades i les illes de cases. Pel cinema antic. Per les capses de música. Per les golfes i els àtics. Pels mercats. Per la llengua. Pel present atrapat al passat. Per l'art. I per la nit, la nit parisina.

Vull anar a París perquè sempre m'ha fet il·lusió i perquè ara ho necessito, perquè sento que em crida cada cop més i més fort. Vull anar a París perquè és la meva meca.

I saps què? Que me n'hi vaig. Tan aviat com pugui, me n'hi vaig.

Serà tan maco.

1 comentari:

  1. Què fas encara aquí???

    Però per la pel·lícula El Perfum vés als carrers del call de Girona...
    De debò París s'assemblava a Girona abans?

    ResponElimina