31 de desembre del 2012

Capítol cent disset: L'escrit dels ous (2012, c'est fini)

I aquesta puta manieta que dicta que tothom que té un bloc ha de fer un escrit bonic per acabar l'any, d'on surt? A mi no em dóna la gana. I no em dóna la gana perquè, em sap greu dir-ho, quin any de merda el 2012. I per ser fidels a la realitat (a la meva realitat, que al capdavall és per la qui escric) el "merda" hauria d'anar en majúscula, negreta i subratllat, però tots sabem que aquest és un bloc molt fi que no admet segons quin tipus de comentaris. Ja, clar. Vist ara, així, amb perspectiva i amb ràbia, juro que no m'hauria importat gaire que el món explotés amb foc i fum i efectes especials el dia 21.

PERÒ EH, RELAXEM-NOS, QUE NO PASSA RES! Que la vida és bonica i llaaaaaaaaarga, i malgrat tot continua, i les ganes de viure no es van escapar durant els dies freds de febrer: segueixen estant aquí, intactes, preparades per mossegar quan faci falta. I mossegaran, i tant. I viure és igual de preciós i encisador com ho era ara fa un any just; potser fins i tot amb més matisos, amb més llums i ombres, amb més raconets que ve de gust descobrir. Acompanyada, gràcies,

i si és possible que sigui per la mateixa gent que va començar i acabarà l'any amb mi. Així, sense voler-ho, com de passada. Sense haver-nos de dir cada cinc minuts que ens estimem, perquè ja ho sabem. Sense haver de fer teatre, sense haver de fingir. Una cosa natural, subtil, un cop a l'espatlla o una cella que s'alça així com sospitant. Gestos que no calen però que són imprescindibles. Les tonteries importants que donen sentit al tot.

Continuarem aquí, al peu del canó, com sempre. Uns dies enfadats, uns dies tristos, uns dies alegres. Què més dóna. Junts. I feliços, què collons; molt i molt feliços. Menjant anissos com si fos el final d'un altre capítol d'aquest conte que vivim sense adonar-nos-en.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada